Bli utbildare/Fotbollsutvecklare

Att bli utbildare för din förening är något som vi på Göteborgs Fotbollförbund uppskattar och värdesätter. Nedan finner du beskrivning för detta och rollen som fotbollsutvecklare

Att bli utbildare

Att bli utbildare är både givande och utvecklande.

I dagsläget finns flera olika utbildarroller och utbildarutbildningar.
Att kombinera en utbildarroll med Fotbollsutvecklarroll i föreningen är det opimalaste för att följa upp ledarnas kunskap och hur de applicera detta i sina lag.

Nedan följer en beskrivining av kring fotbollsutvecklarrollen samt de olika utbildarutbildningarna.

Fotbollsutvecklare

Att bli fotbollslutvecklare innebär att vara medvår satsning Fotbollslyftet där Fotbollsutvecklaren ingår i ett nätverk med andra Fotbollsutvecklare och får dessutom stöd i form av en Zonutvecklare. Zonutvecklarens roll att stödja och fortbilda Fotbollsutvecklaren under året. Läs mer om detta kring på vår sida kring Fotbollslyftet

SvFF D

För att få behörighet måste du genomföra steg 1 (8 timmar) för nya utbildare. Denna genomförs i samband med fotbollsutvecklarutbildningen. Utöver steg 1 kommer även steg 2 genomföras under hösten (4 timmar). Efter detta kommer en auskultation med mentorksap krävas steg 3 (9 timmar) och steg 4 (9 timmar) på en ordniarie SvFF D kurs. Se bild nedan.

Rekommenderat behörighetskrav: Själv genomgått UEFA CUtbildarutbildning.jpg

Datum och tid
2023-08-18, 09:00 - 2023-08-20, 15:00
Sista anmälningsdag 2023-06-30
Platser
24
Anmäl dig
Arrangör
Göteborgs Fotbollförbund

Workshops 3 mot 3 och 5 mot 5

Utöver den ordinarie tränarutbildningen så arrangerar Göteborgs Fotbollförbund även workshops som riktar in sig på den spelform laget man tränar befinner sig på. Workshops för 3 mot 3 respektive 5 mot 5 genomförs med fördel i förening med hjälp av föreningens godkända utbildare. Workshop 3 mot 3 och 5 mot 5 är obligatoriska så till vida att för att få delta i GFFs tävlingar måste minst en ledare per träningsgrupp ha genomfört aktuell workshop.

För att bli behörig utbildare anmäl in dig in på någon av kommande centrala 3 mot 3 eller 5 mot 5 och kontakta Göteborgs Fotbollförbund. Kontaktuppgifter finns längst ner och meddela vilken utbildning du har valt. 

Förutom detta kommer sittning på 1,5 h med Göteborgs Fotbollsförbund anordnas där en genomgång av materialet görs.

Detta ger behörighet till att hålla både 3 mot 3 och 5 mot 5 kurser i föreningen.

Kommande utbildningar

Spelformsutbildning 7 mot 7, 9 mot 9 och 11 mot 11

Denna utbildarutbildning ger behörighet att driva egna 7 mot 7, 9 mot 9 och 11 mot 11 i föreningen.
Det kommer datum längre fram för denna utbildarutbildning i höst och den drivs av SvFF o0ch NaFU

Behörighetskrav: Själv genomgått SvFF D