Kombinerade lag

Ansökan om kombinerat lag grundar sig i att en eller flera föreningar är i behov av att samarbeta för att kunna få ihop tillräckligt med spelare för att delta i seriespel.

En ansökan skickas in till Tävlingskommittén inför varje säsong då ansökan enbart gäller för nuvarande säsong. Tänk på att fotboll respektive futsalsäsongen betraktas som två enskilda säsonger.
Det är dem berörda föreningarna som ska skicka in ansökan om kombinerat lag och inte de specifika lagen. Ansökan ska skrivas under av behöriga personer i de berörda föreningarna.

En ansökan kan bestå av upp till 4 föreningar som samarbetar tillsammans.
I samarbetet så är det en av föreningarna som står som ansvarig och det är föreningen som står som nummer 1 i ansökan.
Lagnamnet för det kombinerade laget ska tydligt påvisa vilka föreningar det är som samarbetar.

Vanliga frågor och svar:

  • Kan en av föreningarna även anmäla ett lag som inte är kombinerat till seriespel?

Svar: Ja om en av föreningarna har underlag för ett till lag som inte är kombinerat så kan man anmäla det lag till seriespel.

  • Kan föreningar ansökan om två kombinerade lag och behöver en och samma förening stå som förening nr 1 i ansökan?

Svar: Man kan ansökan om flera kombinerade lag med samma föreningar och man kan alternera vilken förening det är som står som nummer 1. Däremot kan man inom samma åldersgrupp inte ansökan om flera kombinerade lag med olika föreningar.

  • Hur fungerar det med överåriga och underåriga i det kombinerade laget?

Svar: De föreningar som fått en godkänd ansökan för kombinerat lag kan i enlighet med de dispensregler som finns använda sig av över och underåriga från de berörda föreningarna i det kombinerade laget.

  • Finns det några begränsningar i anmälan till nivå?

Svar: I barnfotbollen 10-12 år så finns det en begränsning till föreningsnivå där de kombinerade lagen ska anmälas till samma nivå. I ungdomsfotbollen 13–19 år så finns det inga begränsningar i anmälan till olika nivåer eller samma nivå. I seniorfotbollen så får de kombinerade lagen inte ligga i samma division.