Kurt Hysén in memoriam

Så når oss det trista beskedet att eldsjälen Kurt Hysén har lämnat oss 89 år gammal.

Efter spelarkarriär och tränarkarriär på lokal nivå i Hisingstads IS och Herrmansby IF var hans vardagsgärning i Göteborgsfotbollen knuten till IF Warta i en tid då föreningen hade en mycket stark ställning i Distriktet.

Wartas 59:or med Kurt som tränare blev mycket framgångsrika och ett antal spelare tog sedan steget vidare till framgångsrika spelarkarriärer - inte minst sonen Glenn. I några år var Kurt sedan tillsammans med Bebben Johansson en uppskattad ledare i Wartas seniorverksamhet.

Störst betydelse för Göteborgsfotbollens utveckling har emellertid Kurts mångåriga arbete som spelaransvarig för vår distriktslagsverksamhet haft. Tillsammans med Roger Fridlund, Roger Gustafsson och Ulf Carlsson var han från mitten av 70-talet och många år framåt med och byggde upp den moderna ungdomsfotbollen i Göteborg. I arbetet ingick att hjälpa ledare med tips och råd kring spel och träning och att tillsammans med våra Distriktskaptener medverka i uttagningen av distriktslagen. Otaliga ungdomsmatcher i Göteborg fick besök av honom i sin gula bil.

Kurts arbete präglades av en fantastisk energi och positivitet kring stadens ungdomsfotboll och en stor systematisk noggrannhet där alla viktiga händelser dokumenterades verbalt i hans ständige följeslagare - kassettbandsspelaren.

Som en av de första valdes Kurt Hysén 2019 in i Göteborgsfotbollens Hall of Fame.

Vila i frid Kurt och tack för dina utmärkta insatser för ungdomsfotbollen i vårt Distrikt.

 

Göteborgs Fotbollförbund

Styrelsen