Instruktioner till Manifestationsdag för Matchklimat 19 maj

Svensk Fotboll dvs Svenska Fotbollförbundet (SvFF), Svensk Elitfotboll (SEF), Svensk Elitfotboll Dam (EFD), Ettan Fotboll samt alla 24 distriktsförbunden kommer framöver att genomföra s.k. Matchklimatshelger där vi tillsammans manifesterar för ett gott matchklimat på våra fotbollsplaner.

Göteborgs Fotbollförbund uppmanar alla lag och föreningar i vårt distrikt att delta i den 1:a gemensamma manifestationsdagen för svensk fotboll som genomförs söndag den 19 maj! Nedan hittar ni instruktioner till föreningar, ledare och lag, domare, föräldrar och spelare på vad ni behöver tänka på under dagen!
Rent generellt handlar det om att hjälpas åt att göra dagen till den positiva upplevelse som vi vill att det skall vara när vi spelar fotboll och där vi bemöter varandra på ett positivt och uppmuntrande sätt.


Rent specifikt innebär det följande:


• Alla tar del av den film som ni hittar här!


• Varje match inleds med att domare, spelare och ledare samlas i mittcirkeln och där hemmalagets ledare (eller matchspeakern om det finns en sådan på plats)
läs er upp nedanstående text:


” Svensk fotboll strävar efter mer än bara segrar på planen. Fotbollen ska vara en plats för glädje och gemenskap. Det är när vi lyfter, stöttar och peppar varandra som vi når nya höjder tillsammans. Här finns ingen plats för hat, hot eller våld. Därför kraftsamlar nu den svenska fotbollsfamiljen den här helgen för ett bättre matchklimat! Och ännu bättre fotboll.”


• Ett antal anläggningar kommer att besökas av representanter för Göteborgs Fotbollförbund (styrelse, personal, kommittémedlemmar, observatörer etc) som gärna tillsammans med er och er styrelse tittar på de matcherna som genomförs och diskuterar hur väl de lever upp till ett gott matchklimat.


• Under helgen kommer både Svenska Fotbollförbundet och Göteborgs Fotbollförbund kommunicera upplevelser från fotbollsplanerna och på så sätt få ett rejält positivt brus på sociala kanaler och i media.

Ni får gärna göra detsamma i era sociala kanaler och på era hemsidor.

Mer info hittar ni på SvFFs hemsida och GFF hemsida!


Väl mött önskar Göteborgs Fotbollförbund!