Inbjudan till Manifestationsdag för Matchklimatet – 240519

Svensk Fotboll dvs Svenska Fotbollförbundet (SvFF), Svensk Elitfotboll (SEF), Svensk Elitfotboll Dam (EFD), Ettan Fotboll samt alla 24 distriktsförbunden kommer framöver att genomföra s.k. Matchklimatshelger där vi tillsammans manifesterar för ett gott matchklimat på våra fotbollsplaner.

Göteborgs Fotbollförbund inbjuder alla lag och föreningar i vårt distrikt att delta i den 1:a gemensamma manifestationsdagen för svensk fotboll som genomförs söndag den 19 maj!


Rent praktiskt är tanken att representanter för Göteborgs Fotbollsförbund (styrelse, personal, kommittémedlemmar, observatörer etc) besöker fotbollsanläggningar och tillsammans med er och er styrelse tittar på de ordinarie fotbollsmatcherna som genomförs och diskuterar hur väl de lever upp till ett gott matchklimat.


SvFF kommer stödja manifestationsdagen med kommunikationsmaterial och tanken är också att det skall återges upplevelser utifrån fotbollsplanerna och på så sätt få ett rejält brus på sociala medier och i media. Vidare så skall alla matcher oavsett om det är Allsvenskan eller en barnmatch i ett 3 mot 3 sammandrag förgås av att en s.k. speakertext, som manifesterar Matchklimatet, läses upp innan matchen startar.

Vi återkommer med mer information när det närmar sig. Det ni behöver göra nu är endast att sprida informationen till era ledare och styrelsen.


Besök gärna eller varför inte SvFFs hemsida för att läsa mer om matchklimatarbetet!


På återhörande från Göteborgs Fotbollförbund