In memoriam Jan Stiberg Kungsladugårds BK

Med sorg i hjärtat nås vi av beskedet att Jan ”Stibben” Stiberg gått bort.

Vi pratar ofta om de stora ledarna i de stora föreningarna, men glömmer de stora ledarna i de små föreningarna, ledare som byggt upp vårt föreningsliv utan att förhäva sig. Stibben var en sådan ledare - en ledare som alltid satte sin förening först och som var den trogen genom alla år.

Stibben började som spelare i föreningen på tidigt 50-tal och blev sedan dess ordförande (1957) ett ordförandeskap som varade i över 50 år, men som också innehöll ett stort antal andra föreningssysslor. Totalt sträckte sig hans verksamhetsperiod i Göteborgsfotbollen över 70 år.

Han var också med om flytten från ett föreningstätt Majorna/Kungsladugård ut till föreningens nuvarande verksamhetsområde runt Apelsinplan, där KBK etablerat sig som en stor och mycket välskött ungdomsförening.

På den tiden då KBK var stora även i handboll, så delade han tiden mellan handbollen och fotbollen. Dessutom gjorde han en avstickare till Redbergslids IK där han som lagledare var med och förde RIK till tre raka SM-guld i mitten av 60-talet. Detta skedde parallellt med ledarskapet i KBK.

Stibben var även engagerad i Göteborgs Fotbollförbunds styrelse och kommittéarbete och var under många år en klok och kunnig företrädare för Göteborgsfotbollens ungdomsföreningar, där han med sin ödmjuka och vänliga framtoning möttes med stor respekt.

2018 invaldes Jan Stiberg som en av de första i Göteborgsfotbollens Hall of Fame.

Villa i frid och tack för ditt enorma arbete i Göteborgsfotbollens tjänst.

Göteborg i december 2023

Styrelsen Göteborgs Fotbollförbund