Lediga tjänster – Fotbolls- och Föreningsutveckling

Göteborgs Fotbollförbunds kansli består idag av 9 tjänster med ansvar för den lokala fotbollen och futsalen i Göteborg med kranskommuner.

Vi söker nu två nya medarbetare för tjänsterna Fotbollsutveckling och Föreningsutveckling med tillträde snarast. Den ena tjänsten är en tillsvidare anställning och den andra tjänsten är en projektanställning i tre år.

1. Fotbollsutveckling

Tjänsten Fotbollsutveckling är en tillsvidareanställning och innebär arbetsuppgifter och ansvar inom följande områden:

Fotbollsutveckling

 • Projektledare Fotbollslyftet
 • Administrera Ledarutbildning Barn & Ungdom Fotboll
 • Underhålla och utveckla ”Så spelar vi Fotboll”

Futsalutveckling

 • Projektledare Futsalutveckling
 • Sekreterare, Referensgrupp Futsal
 • Administrera Ledarutbildning Futsal
 • Underhålla och utveckla ”Så spelar vi Futsal”

 

2. Föreningsutveckling

Tjänsten Föreningsutveckling är en projektanställning på tre år och innebär arbetsuppgifter och ansvar inom följande områden:

Fotbollsutveckling i Förening

 • Utföra SvFF rollen som FU Förening. Kvalitetsklubb är verktyget och ramverket som kan användas av föreningarna för att organisera sig så effektivt som möjligt, strukturera arbetet samt utveckla de områden där behov finns. Rollen som FU förening innebär att guida och hjälpa föreningarna i deras arbete inom Kvalitetsklubb.
 • Samarbeta med RF-SISU kring Föreningsutveckling och Kvalitetsklubb.
 • Delta i Föreningslyftet.

Fotbollsutveckling i skola

 • Utföra SvFF rollen som FU Skola. Uppdraget består i att få fler föreningar att samverka med skolan (LIU, Fotbollsprofil och skolbollen) så att fler börjar spela fotboll i både skol- och föreningsmiljön.

Trygg Fotboll

 • Delta i arbetet med Matchklimatrelaterade frågor.

Fotbollsnyttan i Göteborg

 • Delta i samhällsnyttiga aktiviteter för och med föreningarna.
 • Delta i kommande satsningar i idrottssvaga, och andra områden.

 

Övrigt (för båda tjänsterna)

Svensk fotboll i allmänhet och Göteborgs Fotbollförbund i synnerhet siktar mot en förstärkt Fotboll- och Föreningsutveckling i våra föreningar. Det innebär över tid en mer uppsökande verksamhet där föreningarnas miljöer står i centrum och där Fotbolls- och Foreningsutvecklare i föreningarna är de huvudsakliga mottagarna till det stöd och den hjälp som Göteborgs Fotbollförbund och andra aktörer försöker ge. Tjänsterna är viktiga delar i Fotbolls- resp. Föreningslyftet.

Tjänsterna består i huvudsak av dagtidsarbete men även kvällar och helger kommer i fråga.

Vem är du?

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta, är serviceinriktad och strukturerad och gillar att driva utvecklingen av fotboll och futsal med våra föreningar. Det är en merit om du redan idag är verksam inom Göteborgsfotbollen och inom liknande områden.

Önskad utbildningsnivå är universitetsexamen i Idrottsvetenskap eller liknande och att du genomgått någon av SvFFs tränarutbildningar. Om du dessutom deltagit på Göteborgs Fotbollförbunds egna Förenings- eller fotbollsutvecklarutbildningar eller någon annan utbildarutbildning är det ett plus.

Du bör dessutom ha några års arbetslivserfarenhet och vi ser gärna kvinnliga sökanden.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2023-11-26.

Ansökan och ev. frågor kan ställas till Distriktschef Patrik Gustafson, patrik.gustafson@svenskfotboll.se, 031-761 07 10.